Хорът на софийските момчета представя България в каталога на детските хорове на страните-членки на Европейския съюз

08.10.2014 15:47
Излезе от печат брошурата "Ние сме бъдещето" - каталог на детски хорове на страните от Европейския съюз. Брошурата представлява книжка от 60 страници, в която са представени детски хорове от столиците на страните на Европейския съюз - по един хор от всяка страна.

Хорът на софийските момчета представя София и България в тази брошура - едно сериозно признание за изпълнителското ниво на състава. Всеки един хор е представен с информационен и снимков материал в рамките на една страница. Също толкова място за информация и снимки е предоставено и за всяка една столица.

В края на брошурата, която е луксозно издание, богато цветно илюстрирано, е приложен диск с изпълнения на хоровете. Хорът на софийските момчета е представен с песента на Добри Христов "Стани, стани, момне ле" от последния диск на състава - "Фолклорни импресии".

Брошурата е дело на хърватско-немското общество - Сплит, в сътрудничество с асоциацията "Европа без граници" - Сплит.

Издадени са 500 броя, разпространени между страните-членки. В България този брошура ще получат Министерството на културата, Кмета на Столична община и ръководството на НМА "Проф. Панчо Владигеров".
Назад

Търсене